söndag, september 02, 2007

Fest

Idag
Steg upp klockan sex och undrade om inte det varit frukostdags väl länge. Kändes som en kalv på ostadiga ben att ta sig en runda i kvarteren. Strax bedtime igen och så var den helgen över.

Efter
Med ungefär sju nattsuddare dvs en stackars femtehjulare kvar fann vi för gott att lämna dansgolvet i vardagsrummet efter treslängen och råkade hinna med sista tåget hem. Då fanns det inte mycket kvar att äta eller dricka, jo en del ost och kex men inget intressant.

Under
Massor av periferivänner som var kul att återse. Verkligen "det var länge sen!". Det har hänt massor, några har två barn och gift sig sedan festen för fyra år sedan, en annan har stadgat sig och har supervacker tjej plus fyramånaders gullekrallekille. Singlar, halvsinglar, riktiga äkta par musik, stim o stoj, snackelisnack i köket varför samlas alla där på varje fest? Pajer, sallad, vin, öl, kaffe, tårtor, choklad, sprit och loka-den-med-rosa-nånting-smak. Kallt som f-n på balkongen men sittdynor, filtar och närhet räddade bristen på midnattssol. Hon rödblusen hade svårt att hålla inne med charmiga fyllekomplimanger som "ni ser ut som tvillingar", och "åh ni ser så nykära ut"

Före
Fint festväder idag. Snabbdusch och prommis från city till fridhemsplan. Spontanshoppade en kaktusbesläktad växt som bodde i grus i glaskupa. Fin present till lägenheten plus det andra jag köpt för kropp o själ om man säger så. Vi skrev grattiskort och delade på pengar. Fler än vi hade trassel med portkoden, "ska ni på samma fest som vi?" jaså var det kod också? Sen över gården och klättra trappor. Alla festligt partysugna och ett glatt värdpar som tog hand om oss.


Lördag 1 sep : Löpning Råsta 25 min, 5 km