lördag, november 10, 2007

Bar backe

Så var det då fredag igen.

Och träff med gamla studiekamratgänget, eller halva åtminstone för en är gift och borta på annan middagsbjudning, en bor i dalarna, en är i brasilien på jobb men trumpetarn, statsvetaren och lantmätaren var där. På texas longhorn bar vid östermalmstorg. Jag passerar gamla jaktmarker innan vi ses vid svampen. Det är lite kyligt, jag är tio-femton sen.

Riktigt gemytligt var det kan vi enas om. Jag gillade starobrno och servitrisen charmade trumpetarn så pass mycket att han gav osedvanligt mycket i dricks. Så vi satt där och pratade, gamla minnen som nya livsöden, på väg att bli lite glada i hatten på ett trevligt sätt. Visade bilder ur mobilen, trumpetarn har lyckats få ihop det lite med grannfrun men får akta sig för fullvuxna dottern. Statsvetaren som nästan är rektor har sambon på konferens i usa och passar på att gå ut lite.

Vi åker vidare till lokal där vi tillbringat sena stunder under massa år, inget har förändrats där. Det är stöl på stående fot som gäller. Till slut är bara jag och rektorn kvar när det börjar snöa lite lätt. Då går vi hemåt. Inte för att det snöar men för att det är dags att gå. Att komma hem och in i värmen igen.

Snön ligger kvar på vissa ställen. Det måste ha varit kallt i natt för det är is på bilrutorna. Någon skrapar. Och läge för lite frukost.