torsdag, september 06, 2007

Må bra

- Jag ska bara (Alfons)

Glömde en sak.

Svårt låta bli att engagera sig. Att göra saker. Ändå sker inte allt man vill eller tänkt sig. Att sitta still är inget problem. Att inte hinna med är inget svårt alls. Att inte hinna eller orka prioritera. Att bara mala på. Jobba, stressa iväg, hinna umgås, säga-ja-och-inte-nej fast man vill tvärtom, fest istället för vila, fritid som käkar upp just "fri tid". Sova för lite är värst, till slut blir man trött. Så trött att kropp och hjärna inte fixar det. Haha kropp och ..opp hade rimmat bättre. Skita i GI-metoden o annat tjafs. Så många som snackat GI och tror de kan leva bättre genom att låta bli långsamma kolhydrater som stärkelsen i potatis och ris. Det är ju sockret som är åt helvete. Läsk o sånt. Godisgrisen köpte 3-4 hg lösvikt flera gånger i veckan. Slut på en kvart. Eller magnum 86 gram smaskig glass. 16g fett typ som två små bregottpaket på lunchbrickan. Vart tar alla kcal vägen? Inte ett kilo extra på kroppen. Vem vill inte leva och äta gott? Må bra.

En gång för några år sedan kollade vi på video på jobbet. Kanske var det ett vhs-band haha. Filmen i flera delar hette "Jag AB" och handlar om att MÅ BRA. Det är en pratglad snubbe vid namn Kjell Enhager som far land och rike runt för att sprida positiv anda bland företag och ditten och datten. Han kunde prata och fängsla i timmar och tuschkladdade ritblock i A2 på scenen, inga OH eller .ppt-filer där inte. Lustigt är att jag redan då tänkte att detta kanske leder till att man säger upp sig.

För att göra en lång historia kort så var den filmstunden också upprinnelsen till att jag till slut bytte jobb i våras efter stor saknad av främst kompetensutveckling och för mycket av feg ledning på olika nivåer. Det är märkligt att ha jobbat med tre stora varierande projekt och ens kompetens räckt till i princip som den var vid anställningens början förutom vanan att hantera vissa sys.utv verktyg. Med minst sju-åtta olika närmaste chefer, formellt eller enbart mer eller mindre operativt (ÅsLi,MaÅh,ACaF,EvRu,PeÅg,MaSu,KaKe,GuRö,SiHe), under 5 år säger det väl sig självt att det glappar och ingen av dessa har kunnat ha nån fantastisk koll på det man pysslat med. Förutom en som brytt sig, nr 6, men som själv inte haft det så lätt. För de andra har inget sett. Att "gå in i väggen" har två f.d. chefer upplevt på egen hand.

Att må bra privat, att hinna göra det som förväntas, att trivas, att utvecklas och stimuleras är inte alltid lätt när Jante härjar. Eller något annat som bromsar. Det må vara högt i tak rent fysiskt men inte på andra plan. Processen att kliva ur vardagen och avsluta det "onda" och ta tag i det "goda" har tagit lång tid. Att börja på ny kula. Göra konstruktiva saker. Plugga något. Spana nytt jobb. Friheten gjorde sig påmind innan årsskiftet när en halvnära kollega dog på arbetsplatsen och närmaste arbetskamraten blev uppsagd efter att ha varit för lojal och inte fått den bredare kompetens han hoppats på under flera år. Så jag tänkte, jag skiter i det här nu. Vad ger det mig? Nada. Lev! Det är grönare på andra sidan! I våras kom drömjobbet seglande på ett moln och ömsesidigt tycke uppstod :) I'm in heaven. På nya jobbet är det raka puckar, vi har kul ihop och gör bra saker för våra kunder. Hur svårt kan det vara?

Vad ville jag säga med allt detta? Ha en bra dag kanske. Blogga är lite terapi. Ha en bra dag!