torsdag, oktober 11, 2007

Stark snygg smart

Hon är inte bara stark, snygg och smart. Hon visar aningens känslor och ler några gånger också. Resident Evil. Jordens befolkning har dukat under av T-viruset som tar kål på både mänskligt liv och vatten. Det mesta ser ut som ökensand.

Första gången som jag ser en klon ta kål på en spionsatellit. Milla Jovovich är en cool klon, en lonely wolf, a lone rider, med till synes outtömlig kraft, en psionisk sådan som i sina mardrömmar lyfter det mesta och gör hojen till skrot. Hon ser sin syskonklon födas ur sin klotformade kokong av en olyckshändelse, för tidigt född. Man ser fostervattnet gå. Liknelsen är uppenbar. I övrigt var det mycket splatt splatt chabonk uurg aarrgh och automateld, prickskytte.

Att skjuta ihjäl missfoster till aggressiva T-virussmittade kloner som liknar ultrasnabba zombies verkar vara melodin på biofronten i år. Effekterna är igenkännbara men något annorlunda. Det är lånade teman från Fåglarna av Hitchcock eller en samurajfilm som blandas i en actionröra. Det är den onda Dr Isaacs som inte lyder någon annan än sig själv. Den goda är "Project Alice". Produktplacering finns det också. Sony har fått med både mobil och Vaio-dator.

Men den börjar bra, men en riktig catfight, bokstavligen talat. Och jag som inte analyserar film. Okej, den var lite scary ibland. Annelie ryckte till. Helt okej att se. Det är ju bara en film. Och jag har inte somnat än...