onsdag, januari 30, 2008

Gott och ont

På gott och ont, sida vid sida. Likväl som public service har krav att vara opartiska tar nu godisgrisen parti både för bad evil things och den goda sidan. Det har varit give-away time hos tandläkaren och det var varit fika på jobbet.




Det är lätt börja ett nytt liv när man spenderat en timme i horisontalläge och glatt knappat in kortkoden då tretusensjuhundra läggs till månadsslutets fönsterkuvertsamling. Och det är busenkelt att vara trött efter oroliga sömnlösa timmar.

Att förlora någon slant här och där känns inte så mycket som att ha en tillvaro utan behaglig känsla i munnen. Den gammaldagsens tillvaro med fluortanter och en hel drös med sköterskor som tjatat att det är bra med ett besök per år har inte direkt haft fel. Det är som med bilar som skickas in på verkstan för recond och rundsmörjning vart sjätte eller något sånt, dröjer man för länge hinner även karossen rosta ihop. Men tänder går inte att fixa så där enkelt. Eller jo, det går förstås. Men smakar det så kostar det.

Att skylla på har-inte-tid är väldigt enkelt, men när den dova smärtan sticker till och dundrar igenom en hel ansiktshalva och när sömn blir ren lyx, då är inget roligt längre. Skall bli spännande och se vad nästa kontroll ger för domslut. Nya hål eller gamla spruckna lagningar? Mer ont och springa från jobbet dagar.

Att välja rätt är rätt lätt.