lördag, juli 19, 2008

Retrospective

Så har det snart gått sju månader sedan samvetets kvarnar malde ihop några fagra nyårslöften. Har faktiskt klarat av alla tre, om än inte fullt ut.

Tillvaron ser ljus ut. Just nu både överdrivet varm och ljus om jag får räkna in solen som skiner utanför. Det blir en het dag i köket. Kakla...? Har undanröjt alla möjliga sorters skräp i form av papper, tidskrifter, kartonger, travar med gamla disketter(!). Källsorterat elsladdar osv. Möblerna är borta. I alla fall en gammal rottingsoffa. Återstår en byrå, tv-möbel och tv. Fortfarande fri och singel. Om det är bra eller dåligt varierar. Kursen är avklarad. Näe, där hoppade jag över sanningen en bit. Men det är bättre och bättre.

Köksbordet är tyvärr överbelamrat med prylar. Brödrost, kaffebryggare osv. Julkortshälsningar, ja fortfarande julstämning.. Träningskort på sats. Visitkort. Nycklar. Prylar prylar prylar. Men det är mest för att jag skall kakla...? Hann dra ut kylskåpet och dammsuga första gången på sju år där bakom i går kväll. Sen handslipa golv och prova vitsåpa lite som prov. Det blir snyggt när resten av sextionio komma fem kvadrat är slipat och klart. Allt för att göra det fint. Och få det trivsamt i alla rum.

Man skulle bo på Maldiverna och klara sig lika bra där. Eller bättre. Där det redan är fint. Tills det blir enahanda.