söndag, maj 17, 2009

Nä du shirley ta dig i brasan

Pinsamma ord från de svenska "kommentatorerna" i finalen av eurovision song contest. Det kanske ska vara så eller bara ironiskt.

Att racka ned på hur de andra ländernas juryrepresentanter ser ut, eller förlöjliga dem som hälsar till programledarna på ryska, för att du inte förstår språket. Shirley, håll dig till din artistkarriär men behåll dina personliga åsikter för dig själv i officiella sammanhang. Använd din röst på rätt sätt. Och alla jantesvenskar. Och all mediahype. Jag blir så less. Först vinner vi hela tävlingen. Precis som förra året. Sen är man oförstående och besviken. Helt rätt att landet sverige får en skitplacering. Men det är ju bara en tävling på skoj så varför ens bry sig. Varför ens sända det som underhållning?

En kul kommentar fälldes så att vi som tittade faktiskt skrattade, i stil med "det är bättre programledare nu, men samma manus". Och så gick det åt ungefär ett kilo lösviktsgodis på fyra vuxna.

Sverige fick två poäng av frankrike, en pinne per ord i låtens franska namn. Sedan kompiströströster, kompis-strö-röster eller tröst-röster, från våra nordiska vänner.