söndag, maj 24, 2009

Vanilla

Äggen bäst före mars. Grädden daterad tjugonde april. Är nyfiken hur den ser och skruvar av locket. Otroligt nog ingen äcklande surgrädde så jag kryddar med en matsked vaniljsocker och vispar hårt. Har därefter snaskat på kladdkaka i två dagar och lever fortfarande utan diarré eller magsmärtor.

Det var sent på hösten för två år sedan. Säkerhetsdörrar in. Plywooddörrar ut. Som Tennysons dikt om nyåret och gammelåret. Ska bygga om dörren mellan kök och sovrum eller mot hallen så jag snodde ihop gamla originaldörrlister i ek som kan bli fräsiga. Äntligen är dom gömda och glömda i källarförrådet i väntan på verkstad. Gamla lik finns inte men bakom hörngarderoben fanns massa damm. Årgångsdamm. Sjuårigt. Där skall borras och dras antennkabel samt spacklas och elementrörmålas. En stor röd Hilti vore bättre istället för den klena amatör-Skil jag har. När grannarna inte är hemma skall tilläggas.

Ligger i soffan. Väljer ut och väljer bort. Datorn bränner ovanför knät. Bildprogrammet får hårddisken att svettas när det bläddras bland åtta gigabyte. Tvåtusen bilder. Men det är kanske Lykke Li som tar all energi. Eller fortfarande ger. En akustisk dance dance dance med Bon Iver i en park i L.A. eller hemma bara en little bit på närkesgatan. Ett musikaliskt naturbarn.